RESEPI SUP TULANG MELETOP

Bahan-bahan:

  • 500g Tulang Isi
  • 500g Daging Kiub
  • 3 ulas bawang merah (dikisar)
  • 3 ulas bawang putih (dikisar)
  • 2 inci halia (dikisar)
  • 3 sekawan
  • 2 sudu rempah sup
  • 2 sudu rempah kurma
  • Daun sup
  • Daun bawang
  • Bawang goreng

 

Langkah-langkah:

  1. Tumiskan bawang merah, bawang putih, halia dan 3 sekawan.
  2. Masukkan air secukupnya
  3. Masukkan tulang dan daging
  4. Bancuhkan rempah sup dan rempah kurma dengan air.
  5. Masukkan bancuhan rempah sup dan rempah kurma.
  6. Biarkan tulang dan daging sehingga lembut, dan masukkan garam secukup rasa.
  7. Siap untuk dihidang~

 

No.2, Wisma Nada, Jalan 11, Selayang Baru,
68100 Batu Caves,
Selangor
03-6138 7681 (Phone)
03-6136 8598 (Faks)
sales@hsnada.com.my

All Right Reserved@2021

All Right Reserved@2021