RESEPI DAGING BLACKPEPPER

Bahan-bahan:

  • 1/2kg Daging Batang Pinang hiris
  • 1 biji Bawang holland (dihiris)
  • 4 ulas Bawang putih (diketuk)
  • 1/2 biji Bawang holland
  • 1/2 inci Halia (dihiris)
  • 2 sudu besar Sos black pepper
  • 2 sudu kecil Black pepper (dikisar kasar)
  • 3 sudu besar Sos tiram
  • 1 biji Cili benggala
  • Kicap lemak manis
  • Garam
  • Madu

 

Langkah-langkah:

  1. Tumiskan bawang putih dan halia
  2. Masukkan sos black pepper dan sos tiram
  3. Masukkan lada hitam kisar dan daging.
  4. Tambah sedikit kicap, garam dan sedikit madu secukup rasa
  5. Masukkan bawang holland dan cili benggala.
  6. Siap untuk dihidang~

 

No.2, Wisma Nada, Jalan 11, Selayang Baru,
68100 Batu Caves,
Selangor
03-6138 7681 (Phone)
03-6136 8598 (Faks)
sales@hsnada.com.my

All Right Reserved@2021

All Right Reserved@2021