AYAM KARI

Bahan-bahan:

  • 2 kg Tulang isi
  • 5 ulas Bawang Merah
  • 2 ulas Bawang putih
  • 1 inci Kunyit Hidup
  • 1 inci Lengkuas (diketuk)
  • 1 inci Halia (diketuk)
  • 3 batang Serai (diketuk)
  • 15 biji Cili api
  • 1 kiub Stok daging
  • 3 biji Ubi kentang
  • 1 keping Asam gelugur
  • 1 kotak kecil Santan

Langkah-langkah:

  1. Kisarkan bawang merah, bawang putih, kunyit hidup dan cili api
  2. Tumiskan bahan kisar dan masukkan tulang.
  3. Tambahkan air, masukkan garam dan biarkan sehingga daging di tulang menjadi lembut.
  4. Masukkan halia, lengkuas, serai dan santan.
  5. Masukkan kentang dan stok daging.
  6. Setelah kentang empuk, masukkan asam keping.
  7. Siap untuk dihidang~

Share Recipe :

Facebook
WhatsApp

No.2, Wisma Nada, Jalan 11, Selayang Baru,
68100 Batu Caves,
Selangor
03-6138 7681 (Phone)
03-6136 8598 (Faks)
sales@hsnada.com.my

All Right Reserved@2021

All Right Reserved@2021